hana
عدد الرسائل : 266 العمر : 43 kety : 7 تاريخ التسجيل : 11/04/2008
| موضوع: طريقة عمل الفتة المصرية الأربعاء سبتمبر 17, 2008 9:41 am | |
| طريقة عمل الفتة المصريةالمقادير: المقادير دي تكفي أسرة متوسطة كيلو و نص لحم ضاني مقطع 3 أرغفة عيش لبناني أو رغيفين عيش بلدي 2 كوب رز مصري 3 فصوص توم مفرومين بصلة متوسطة 4 معالق سمنة شعيرية ملح و فلفل و حبهان و مستكة و ورق لورا و قرفة و جوزة الطيب
مقادير الصلصة: معلقتين سمنة 3 كوب عصير طماطم حمراء معلقتين توم مفروم أو حسب الرغبة نص كوب خل ملح و فلفل و شطة الطريقة: -نسلق اللحمة مع البصلة و التوابل و نملحها بعد ما تستوي -نحط السمنة في حلة لحد ما تقدح و نحط الشعيرية لحد ما تتحمر و بعدين نضيف قليل من التوم و نقلبه و نضيفالارزمباشرة و نقلبه حوالي 5 دقايق و نضيف عليه مرقة اللحمة لحد ما تغطي الرز و نملحه و نخليه يغلي و بعدين نهدي النار لحد ما يستوي -نقطع العيش قطع متوسطة أو صغيرة و نحمصه في الفرن -نأخذ كوبين من مرقة اللحم و نغليهم مع باقي الثوم -نحط العيش في طبق التقديم ( لازم يكون عميق شوية) و بعدين نسقيه بالمرقة شوية شوية لحد ما يبتدي يلين و بعدين نحط الرز فوق العيش -نعمل الصلصة ، نحط السمنة علىالنار و نضيف التوم و نقلبه لحد ما يبقى ذهبي ، نرفع الحلة من على النار و نضيف الخل و بعدين نرجعها تاني لحد ما الخل يغلي ، نضيف عصير الطماطم و نخليها على النار لحد ما تتسبك كويس و نتبلها بالملح و الفلفل و الشطة -نصب من الصلصة على وش الفتة و نرص اللحم و ممكن نحمر اللحم في السمنة قبل ما نحطه -نقدمها ساخنة و نحط باقي الصلصة في طبق و نقدمها مع الفتة | |
|
سماح
عدد الرسائل : 22 العمر : 44 تاريخ التسجيل : 23/06/2008
| موضوع: رد: طريقة عمل الفتة المصرية الخميس سبتمبر 25, 2008 4:07 pm | |
| | |
|
yara
عدد الرسائل : 21 العمر : 38 تاريخ التسجيل : 21/06/2008
| موضوع: رد: طريقة عمل الفتة المصرية الخميس نوفمبر 06, 2008 2:49 am | |
| | |
|
kety Admin
عدد الرسائل : 1645 العمر : 44 kety : 3 تاريخ التسجيل : 08/04/2008
| موضوع: رد: طريقة عمل الفتة المصرية الخميس يناير 29, 2009 7:34 pm | |
| | |
|